In loc de introducere...

** Balta Otvesti,pescaria care contine toate ingredientele,pentru ,,masa festiva,, a pescarului pasionat.

**O diversitate piscicola,pentru care cu greu se poate gasi un termen de comparatie,cu o ,,viata de noapte,, care ar putea purta eticheta ,,Balta care nu doarme niciodata,,!

**Pescaria Otvesti,poate satisface toate gusturile,de la cele mai putin pretentioase,pana la cele mai exigente,indiferent de durata vizitei,Baltile de la Otvesti,vor avea intotdeauna ceva de oferit!

**Sa savuram satisfactiile oferite de cea mai nobila pasiune.


duminică, 16 ianuarie 2011

Crap... de ianuarie !

Astazi a fost prima zi fara gheata, in care am putut pescui normal,adica am putut lansa mai departe,nu numai in apropiere de mal (pana inclusiv ieri am avut gheata pe balta),incercari.....au mai tot fost,insa fara prea mare succes,cam anemice...Am incercat cu tot felul de nade,inclusiv pe cele de la ,,benzar mix,,insa s-a dovedit ca cea mai eficienta a fost...
mamaliga preparata de mine,in care am adaugat putin orez fiert ,un plic de budinca cu aroma de capsuni si in final cativa mililitri de palinca.Am avut de anul trecut si cateva boabe de porumb,intr-un borcan,in care la fel,am strecurat putina tuica.Ei, deci porumbul l-am pus direct pe carlig si carligul l-am ascuns in mamaliga preparata pentru momitor...si l-am pacalit...a intrat acum pe seara !
Greutatea crapului nu o stiu,pentru ca l-am eliberat imediat !


P.S. Pozele nu sunt de cea mai buna calitate,fiindca m-am grabit sa pot elibera repede pestele si am uitat sa pun blitzul,in plus nu am avut la dispozitie decat 10 secunde ca sa ma fotografiez,pt. ca nu mai era nimeni pe balta,si practic m-am fotografiat singura...cu toate acestea,voi puteti vedea ce este mai important si anume ,,Captura,,...

4 comentarii:

neli spunea...

Alfi.....ce ma enervezi,pai nu ai asteptat sa pot venii si eu la pescu...te-ai pus tu fara mine...mai,mai,dar anul trecut sti ca eu l-am capturat pe primul,nu?
....Cele bune!
Alfi,sti ca glumesc,nu?
Ciao.

Paddy Pike spunea...

Ma bucur pentru a vedea gheaţă a plecat de la lac şi vă sunt capabili pentru a prinde crap din nou,
Hope apele calde în curând astfel încât să puteţi lua mai mult timp şi a capturii de peşte mai mult,
Ceea ce priveşte cele mai bune,
,,,Paddy,,,

Anonim spunea...

Hm...daca mi-ar fi spus altcineva poate ca nici n-as fi crezut dar... deci sa inteleg ca si lor le place sa se incalzeasca iarna cu un porumb de TUICA :)) ... Oricum de vineri ( parca) am inteles ca se nasoleste iar vremea, in sensul ca se raceste, dar cine stie...Si voiam sa va mai intreb de ce porumb si nu viermusi sau rama , adica ceva viu ?

alfi spunea...

Ciao Darius,da asa este vremea nu va fi prea buna,...deh...asta e,inca este Ianuarie....practic e iarna,am fortzat putin primavara,insa totusi sa nu uitam ca pana in Martie....mai este...
Iar la intrebarea ,,De ce porumb...?,, pai uite,vreau sa iti spun ca duminica,am fost 7 pescari pe balta,ferm convinsi ca vom face treaba cu viermusi sau rama rosie,am avut si un mix de la benzar(expre pentru apa rece),feedere,plute,ce mai,de toate si totusi....nimic!
Dupamiaza,satula de atatea incercari si mixul fiind pe terminate,m-am hotarat sa fac o mamaliga,in care sa mai amestec cate ceva(caci se spune ca malaiul este foarte sarac in proteine si alte chestii),spre final,m-am hotarat sa adaug si putzina palinca in aluatul respectiv,caci auzisem de la pescarii mai batrani ca in aceasta perioada e posibil sa le placa crapilor aceasta aroma...si daca toata ziua am incercat cu momeala vie,catre seara mi-am zis ca si asa nu mai conteaza si ca ziua e pierduta si m-am hotarat sa pun porumb tot cu aroma de palinca ...si uite ca a functionat.