In loc de introducere...

** Balta Otvesti,pescaria care contine toate ingredientele,pentru ,,masa festiva,, a pescarului pasionat.

**O diversitate piscicola,pentru care cu greu se poate gasi un termen de comparatie,cu o ,,viata de noapte,, care ar putea purta eticheta ,,Balta care nu doarme niciodata,,!

**Pescaria Otvesti,poate satisface toate gusturile,de la cele mai putin pretentioase,pana la cele mai exigente,indiferent de durata vizitei,Baltile de la Otvesti,vor avea intotdeauna ceva de oferit!

**Sa savuram satisfactiile oferite de cea mai nobila pasiune.


luni, 23 mai 2011

Poze cu capturi mari de Cteni,la baltile de la OTVESTI


Vineri noaptea,am stat la pescuit cu cativa amici,eu am dat numai la Cteno,catre dimineata majoritatea dormeau,rupti de oboseala si caldura pe care au suportat-o peste zi,...in jurul orei 3,suna avertizorul,sunt pe faza si intep,...
la mijlocul lacului,sare din apa o ditamai aratare,...era Cteno-ul pe care tocmai il intepasem,...incep sa strig dupa ajutor,caci minciogul pe care il pregatisem eu,mi-am dat seama ca era neincapator,intr-un final imi raspunde unul dintre pescari(care nu adormise inca),dar trebuia sa mai astept ,pentru ca tocmai se lupta intr-un dril cu un Crap,asa ca de moment minciogul cel mare era ocupat,...dupa inca 7-8 minute de chin cu Cten-ul,ajutorul meu nu a sosit,luptandu-se in continuare cu acel Crap,...pun mana pe telefon si incerc sa-l sun pe sotul meu,care la randul lui dormea, dar cateva momente mai tarziu,firul s-a detensionat(nemaiputand sa recuperez) si Cten-ul s-a eliberat...!
...Duminica dimineata,m-am pus iar la pescuit de Cten si rezultatul il puteti vedea mai jos !
Amandoi au fost eliberati cu mare grija !

9 comentarii:

daryus spunea...

La ce au intrat ( atat cel ratat dar si cei prinsi) , ma refer la nada , momeala, instalatia folosita ....Extraordinare capturi ;) , felicitari...

alfi spunea...

Instalatia mea este una simpla,adica,plumb culisant de 15 gr(ca am fir de 0,20 pe tambur) si un carlig de 8 legat cu fir textil.
Iar momeala este ficatul de pui sau curcan(ca e mai tare),pe care il leg ca pe pachet si dupa aceia il leg de carlig.Atat si nimic mai mult!
Si de fiecare data cand fac o astfel de ,,actiune,, eu prind.

Anonim spunea...

Si cum vine smecheria asta cu "legatul" , ca sunt cam confuz...

Anonim spunea...

Pai,iei o bucata de ficat de pui si cu ajutorul crosetei,introduci firul de textil sau ata ceva mai tare,prin ficat,de mai multe ori,legand cate un nod de fiecaredata.Il legi ca pe un pachet,astfel incat sa nu cada cand se va inmuia in apa si sa nu il poata ,,fura,, pestele.La sfarsit ,lasi mai lungi unpic cele doua capete de ata ramase si cu ele legi da carlig ficatul,in asa fel,incat carligul sa ramana liber.Pe carlig nu pui nimica si daca se poate carligul sa nu fie prea mare(eu pescuiesc la cten cu nr.8) si carligul trebuie neaparat sa fie legat de firul principal cu fir textil.
Asta e tot.

alfi spunea...

Acum esti lamurit? sau te-am bagat in ceata...!?

Anonim spunea...

Nu prea...nu inteleg , ficatul dupa o anumita perioada se inmoaie, ar fi usor de ciugulit pt. maruntis sau tehnica asta de legare nu-i permite sa cada...puteti posta niste poze sau ceva concret ca sa-mi dau seama ?

alikleo33@gmail.com spunea...

Care maruntis??? Aicea nu avem pesti ,,maruntis,, care sa deranjeze intr-una pescarul,...stiu ca asta este o tehnica des intalnita la baltile private,astfel incat,se populeaza cu mult carasel,sa te deranjeze pestisorii care ciugulesc si sa nu prinzi prea mult crap...ca pana apuca crapul te ,,nenorocesc,, cei mici!
Deci ,gandeste-te ca legi un pachet(colet) pe care urmeaza sa-l trimiti prin curier sau posta...ma rog!
Ei asa legi si ficatul,doar ca faci de 2 ori legatura,ca sa tina bine ficatul...

catalin spunea...

salut,
felicitari pentru captura!

O intrebare leagata de montura daca se poate.
am cautat pe internet cateva ore bune si nu am gasit o poza cu o asemenea montura.

sa inteleg ca seamana cu montura cu fir de par, dar in loc de boiles se pune pachetul de ficat?


multumesc

alfi spunea...

@catalin
da,exact asa arata la final,ca si un boiles(putin cam deformat ce-i drept...),doar ca putin mai mare.
sunt comvinsa ca nu ai gasit asa ceva pe net,deoarece ideia imi apartine.
am sa incerc sa postez eu cateva imagini despre.