In loc de introducere...

** Balta Otvesti,pescaria care contine toate ingredientele,pentru ,,masa festiva,, a pescarului pasionat.

**O diversitate piscicola,pentru care cu greu se poate gasi un termen de comparatie,cu o ,,viata de noapte,, care ar putea purta eticheta ,,Balta care nu doarme niciodata,,!

**Pescaria Otvesti,poate satisface toate gusturile,de la cele mai putin pretentioase,pana la cele mai exigente,indiferent de durata vizitei,Baltile de la Otvesti,vor avea intotdeauna ceva de oferit!

**Sa savuram satisfactiile oferite de cea mai nobila pasiune.


miercuri, 15 decembrie 2010

A VENIT IARNA !

Zilele trecute am fost tot pe fuga,in sensul ca nu am avut nici un pic de timp liber ,asa ca nu am pescuit deloc.....de ieri incepand este tare frig(in jur de -5*C/zi si -12*C/noapte) si ninge aproape incontinu.....acum baltile sunt inghetate partial si dupa cum se arata prognoza vremii , pe aceasta saptamana,....in fiecare zi valori negative...
...ne-a cam sarit randul la pescuitul stiucii.....mai avem de asteptat,pana vor ingheta bine baltile si atuncia sa ii dam la copca...

12 comentarii:

Paddy Pike spunea...

Thats un Alfi imagine foarte frumos, Şi tempritures sunt foarte reci pentru a spune cel puţin, ştiu că pare frumos, dar vă permite să sperăm că se încălzeşte din nou în curând,
Ceea ce priveşte cele mai bune,
,,,Paddy,,,

Alfi spunea...

Oh yes Paddy, it is, the landscape of the picture is beautiful,.... especially if you look at the house .... it is very cold outside ...!
Thank you for your comment.
Alfi.

Anonim spunea...

Ce se mai aude de belti , zilele astea s-a mai incalzit putintel , sau nu ati mai pescuit ?

Alfi spunea...

Nuuuuuu....sunt inca inghetate baltile si gheata nu este suficient de groasa ca sa sustina greutate.
De saptamana viitoare se anunta iarasi ninsori si frig...asa ca speram sa inghete calumea si atunci vom face copca si dam la stiuca sau sa se incalzeasca(ceea ce nu cred ca se va intampla curand) si sa incercam iar la crap.
Deocamdata asta este situatia....ne plictisim...

Anonim spunea...

Aha...pai la crap oricum situatia e cam moarta ... daca o dat deja a doua perioada de inghet calumea slabe sanse ( ma gandesc)...la stiuca ar fi sanse mari in perioada asta de iarna dar daca e inghetat...asta e...oricum Sarabtori Fericite ! AAA , si mai voiam sa intreb , pentru la primavara , ce momeli dau randament mai bun la crap( cel putin la Otvesti) ?

Alfi spunea...

Crapul se da bine la porumb de conserva(fara arome),acela care e si pentru consumul uman,crapii app. pana la 3-4 kg se prind usor chiar cu porumbul direct pe carlig,insa daca aveti rabdare si doriti sa prindeti crap mai mare,porumbul sa trage pe fir de par(silicon,etc.),este important ca instalatia sa aiba momitor si nu doar plumb,dar cea mai eficienta metoda,care a dat roade intotdeauna,este ,,FEEDER-ul,,.Aceasta instalatie ingenioasa,este eficienta tot timpul anului(bineinteles sub alte forme,in functie de anotimp...).
Spre exemplu,primavara,pescarii folosesc fregvent,acel cosulet cu multe gauri,in care introduc o mana de viermisori,iar cele 2 carlige,le umplu la randul lor cu viermisori sau samwich(cum obisnuiesc unii sa mai spuna),asta insemnand ca langa viermusi mai adauga 1 sau 2 bobite de porumb.
Iar vara,acelasi feeder,doar ca de data aceasta cu cosulet pentru nada,in care introduc momeala pregatita intr-o galeata mai mare,in care combina acele pungi intregi cu BENZAR,TTX,bineinteles ca VIERMISORII VII nu lipsesc si dupa ideia fiecaruia se mai adauga acel lichid cu aroma de,....la alegerea fiecaruia,dar ce ar fi aicea de remarcat faptul ca pe perioada calda,crapii se prind bine daca nada folosita este usor dulce( gen capsuni,tutti frutti,etc),desii in carlig prefera porumbul nearomat.
Bineinteles ca aceste idei pe care eu vi le-am transmis DVS. nu ,,EXCLUD,, posibilitatea de a prinde crapul si la alte tipuri de momeli,spre exemplu, vara,cand se pescuieste pe timp de noapte,crapii mari se pot prinde cu boiles-uri(tot cu arome dulci).
Sper ca v-am fost de folos si daca va mai pot ajuta cu informatii,nu ezitati sa intrebati,va raspund cu placere.
Sa aveti o seara frumoasa.De asamenea va doresc un craciun linistit alaturi de cei dragi si un an nou mai bun,LA MULTI ANI !

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru informatii , sunt nou in lumea asta a pescuitului la crap fiind si foarte tanar ( 16 ani :D ) dar am avut un 2010 plin de capturi destul de impresionante pentru un incepator pe o balta , dar nu o sa-i zic numele ca sa nu fac reclama...Oricum stiu despre ce vorbiti , anul acesta pot spune ca m-am familiarizat cu metodele mentionate mai sus...Am o alta intrebare , in caz ca vreau sa duc un peste proaspat acasa , care sunt preturile la fiecare specie ?...si era sa uit , Darius ma numesc dar sper sa avem ocazia sa facem cunostinta la anu'...

Alfi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alfi spunea...

Linkul va trebuii sa il iei cu COPY & PASTE.
Ciao si succes.

Anonim spunea...

Sistemul C&R sau cumpara ce prinzi ramane valabil si la anu' ?

Alfi spunea...

Darius ,deci uite cum sta treaba:
Cumpara ce prinzi nu mai e valabil la noi.
Se pescuieste in sistem C & R la ambele balti dar exista si posibilitatea sa cumperi peste daca doresti.
Ideea este ca atuncia cand ai pus un peste in cos ,trebuie sa fi sigur ca il iei,pentru ca din cos nu mai este voie sa il eliberezi.
Pestii care sunt mai mari de 4 kg,trebuie sa ii eliberezi.Se poate cumpara numai daca cumva pestele respectiv s-a ranit cumva si exista posibilitatea sa moara daca va fi eliberat.
In concluzie,C & R -ul este OBLIGATORIU la toti crapii care depasesc 4 kg.

Anonim spunea...

Stiu asta am aflat de la baietii la care am fost anul asta la ei la balta...sunt de-acord pentru ca imi pare rau de pestii mari ( mai ales crapi , care si-asa sunt destul de grasi de la 3 kg in sus )... si in plus e placerea aceea deosebita de a te lupta cu ei....mai mare de 8 kg n-am prins , si acesta l-am capturat anul acesta( binenteles ca l-am eliberat)...sper sa am parte de capturi mai mari la crap , poate chiar pe una din baltile dvs...

create your own banner at mybannermaker.com!